Yrittäjänä

Yritystoimintaamme kuuluu tällä hetkellä Maatalous ja maatilamatkailu Suomessa ja luomupihvikarjan lihan tuottaminen Eestissä. Aloitimme toimintamme 2003 Eestissä, mutta luomuun siirryimme tuotantosuunnan muutoksen ja nautojen myötä 2011. Suomessa sukumme on harjoittanut maataloutta Orivedellä aina vuodesta 1573 asti.

Tilamme sijaisee matsalun lahden läheisyydessä. Tallinnasta Saaremaalle vievän tien varressa Lihulassa. Molemmin puolin tilaamme on luonnonsuojelualue. Nautamme laiduntavat noin puolivuotta vuodesta suurilla, yli 50 hehtaarin laitumilla harjoittaen lauman -ja luonnon mukaista käyttäytymistä ilman jokapäiväistä ihmiskontaktia. Talvella eläimet ovat suuressa pihatossa josta voivat myös vapaasti mennä laitumelle silloin kun haluavat.

Ensimmäiset liharotuiset hiehomme saapuivat 1.6.2011 Suomesta. Emolehmämme ovat risteytyksiä. Sonnit aina pudasrotuisia ja tällä hetkellä limousineja. Risteytyksiä käytämme poikimis- ja maitotuotosominaisuuksien takia.

Eläimet kasvatetaan tilallamme Eestissä 1,5- 2,5 vuoden ikään. Eläimet teurastetaan, leikataan ja pakataan luomuhyväksytyssä pienteurastamossa Pärnumaalla Eestissä.

Terveisin
Mika Pieti